Място за Вашата реклама

Петък, 04 Септември 2020 10:09

Бургаският ортодонт Иванка Обрешкова осакатява пациенти

Написана от 
Оценете
(1 глас)
Иванка обрешкова Иванка обрешкова
Иванка Обрешкова е класирана  в черния списък на стоматолозите в България
Драги читатели, на вашето внимание днес ще предоставим изповедта на една майка, чието дете е жертва на брутална лекарска небрежност и безхаберие от страна на ,,доктор" Иванка Обрешкова, ортодонт в Бургас. Публикуваме без редакторска намеса отвореното писмо до нас:
,,Здравейте, приятели от сайта ,,Антена България"! Не зная от къде да започна...
Преди 8-9 години дъщеря ми се нуждаеше от поставяне на брекети,поради това,че имаше две криви зъбчета. Отидохме при Иванка Обрешкова, която тук няма да наричам ,,доктор". Още на първата ни среща ми направи впечатление, че е доста груба и арогантна, както и прекалено високомерна. Постави брекети на дъщеря ми, които тя носеше близо 2 години. След като свали брекетите и би следвало всичко да е наред, малката започна да се оплаква от силна болка при дъвчене. През 2016 година посетихме хирург, който след разчитане на рентгеновата снимка изказа мнение, че има изместване на ставата от ставната ямка долу в дясно, точно където са болките. Посъветва ни да се върнем при ортодонта, който да оправи проблема,причинен от самия него. Тогава Обрешкова обвини лошия въздух в града за състоянието на детето ми. Взе пари, за да постави меки шини, които тя да носи през нощта,без предварително да направи други изследвания,с цел точна диагностика. Изпълнихме всичко, но вече 3 години болките не спират,дори стават по-силни. За последно дъщеря ми посети кабинета й само преди двадесет дни, като естествено последната е изказала ,,компетентно мнение" че всичко е наред...На всичко отгоре ЗА ПОРЕДЕН ПЪТ не й е издала касов бон за платения преглед! Къде са данъчните?
От своя страна ние потърсихме помощ от препоръчан ортодонт в София миналата седмица. При прегледа той остана потресен от множеството грешки, допуснати в лечението от това ,,светило" на медицината...
Куриозът е,че към настоящия момент дъщеря ми е студентка специалност ,,Дентална медицина" и бъдеща зъболекарка,а я осакати нейна колежка.
Какво ни предстои сега:
Освен ядрено-магнитен резонанс трябва да се направят много други изследвания, за да се стигне до точната диагностика, а именно:
Пародонтален статус,саниране на съзъбието,взимане на зъбни отпечатъци,оклузограми,изготване на фотодокументация,кондилография,пълен функционален и естетически анализ на съзъбието и захапката на TMJ,диагноза,съставяне на мултидисциплинарна стратегия на лечението,примерен mock-up,представяне на пълния анализ и план на лечение. До тук изброените манипулации включват клиничната част на лечението, а лабораторната част включва сканиране,сегментиране,изготвяне на гипсови модели,brooks checher,включване на гипсови модели в артикулатор.
След като се направят всички горепосочени изследвания, тепърва ще се пристъпи към закупуването на нова шина на дъщеря ми,която тя ще трябва да носи денонощно близо година. Тук е мястото да уточня,че шината ,поставена от Обрешкова е мека,а съответно не е трябвало да бъде такава и освен непрофесионалното  поставяне на брекети,тази шина от своя страна също е допринесла за изместването на ставата,предизвикването на сублуксация и промяна в захапката...Интересен факт е и този,че шината,която закупихме от Обрешкова беше направена  БЕЗ СЪЩАТА ДА ИЗИСКА И НАПРАВИ НА ДЪЩЕРЯ МИ КАКВИТО И ДА Е ИЗСЛЕДВАНИЯ ПРЕДВАРИТЕЛНО, като гореизброените.Друга грешка е това,че ретайнера не е свален след вече цели шест години.Това е трябвало да се направи след втората година от махането на брекетите.
След като спре да носи новата шина, на дъщеря ми трябва да се поставят НОВИ БРЕКЕТИ, които да нормализират всичко. Това ще ни коства страшно много пари, загуба на ценно лично време, физическа болка ,също и емоционална травма.
Желая само този случай да стане достояние на колкото може повече хора,за да не се случва на други пациенти, обикновено деца. За съжаление разбрах,че не само моето дете е станало жертва на Обрешкова. Това се е случвало на доста други малолетни нейни пациенти.
Чрез упълномощен адвокат ще входираме жалба до РК на сдружението на стоматолозите в България, в която подробно ще бъде описан случая и ще бъде поискано експертно мнение. Разбира се,ще заведем и граждански иск,но не се надяваме на успех,тъй като в България лекар осъден НЯМА!
Благодаря за съдействието! Бъдете здрави!"

p.s. До нас дойде информацията,че всички негативни коментари,писани по различно време и от различни недоволни пациенти на д-р Обрешкова са изтрити от повечето сайтове. Интересно...Потребители в социалната мрежа ,,Фейсбук" обаче са успели да копират някои от тях, преди още да бъдат изтирити,а именно:


,,Христо Бекяров Това лице е считано за светило в своята област от национален мащаб.Преди 10 години имах нещастието да контактувам с това лице(дъщеря ми имаше криви зъбчета). Обрешкова да се опита да ме убеди че едва ли не сме закъснели с поставянето на брекети.При консултации с други ортодонти(ИЗВЪН БУРГАС) се установи че няма нужда от каквато и да е интервенция в устата на дъщеря ми.Явно целта на това лице е била само и единствено ПЕЧАЛБА,не лечение.
Апел към всички , особено родители на малки деца -при сериозни диагнози ВИНАГИ търсете второ мнение.

Veselina Jecheva Ужас, навремето водих сина ми при нея за второ мнение за брекети. Искаше двойно повече пари от другата зъболекарка, а и донякъде не ми вдъхна доверие. В крайна сметка избрахме д-р Балева и сме доволни

Mariana Varbanova Не съм доволна и престанах да водя дъщеря си при нея и от лечението и от държанието,,,,,,,последния път като ходихме преди години закъсняхме с дестина минути и обясних че не съм от града и имам новородено бебе в къщи при което ми беше казано че ще трябва да изчакам цялата опашка от хора с часове,,,,,,

Здравка Димитрова Много нагла,арогантна и груба жена. Бяхме при нея преди 2 години,прегледа ни беше има няма 10 минути,грабнах си детето,платих си прегледа и си тръгнахме. Едва ли не сме закъсняли и веднага трябвало брекети,пълни глупости! След консултация с други две ортодонтки детето въобще не е за брекети. Много алчна женица

Maria Kostadinova Здравейте! Ние също сложихме преди почти две години брекети при Обрешкова. Вярно е , че е доста груба и арогантна , но не и оставам длъжна в това отношение! След два месеца махаме брекетите и се надявам всичко да е наред, защото не за първи път слушам и чета негативни отзиви. Последния куриоз при нас беше, че август месец Обрешкова беше решила да мери температурата на пациентите си. Ок, но не знам какъв беше този термометър, че почти всички 10 човека , които чакаха отвън бяха с по 39,5 температура включително и дъщеря ми! Казала и да отива и да ляга , че сега я почвала болеста????. При което взимам дъщеря ми и отиваме да мерим температура с още два термометъра . Естествено температура няма ! Звъннах на Обрешкова и я поставих на мястото и ! Мънкаше по телефона и не знаеше какво да каже, защото и пратих и два клипа как мерим температурата. При повторното ни посещение преди няколко дни дъщеря ми сподели, че била изключително любезна, както никога до сега. Надявам се при нас всичко да е наред с лечението , защото в противен случай ще и се наложи да ни върне едни 5000 лева! Не бих я препоръчала на никой! И съжалявам, че не се разровичках повече за нея. Честно казано съм доста притеснена ! Имаме и други случки през тези две години, но е дълго за обяснение. НЕ ПРЕПОРЪЧВАМ !

Paloma Takova Обрешкова НЕ!
Изпрати ме със сина ми на зъбна снимка (3,6м). А оттам се изненадаха, защото успешна снимка на най-малкия пациент била на 5г и то само веднъж! Дойдохме с анамнеза, Обрешкова не пожела да попълни протокол за проведен преглед, който беше абсурдно кратък и скъп като цена.
Закъснели сме с лечението…казва!?

Monica Teneva Само като й чуя името и настръхвам. Бях пациент на Обрешкова около 3години.

Nadya Avramova Ние издържахме при Обрешкова от началото до края. Беше си изпитание. Нещата се проточиха много, удължи се периода, детето имаше безсънни нощи, много болка, но знаехме че е за добро, сметката порастна от 2600 на 4200
Все не се виждаше края, важното е обаче че всичко завърши долу горе добре!

Йорданка Маринова И моята дъщеря беше при Обрешкова и тя каза, че трябва да носи телчета 1 год.След 1 год. и 6 месеца ни съобщи, че трябва да продължи с носенето на телчета поне още 6 месеца, съответно всеки месец 20 лв. Писна ми и спряхме да ходим при нея ,но зъбите на дъщерями си бяха все още неоправени. заведох на на друг ортодонт и сега сме с брекети.Ефект има, а на всичкото отгоре е и нагла.

Нашата съседка е изключително недоволна от Иванка Обрешкова,ортодонт. Не иска и да чуе за нея,дъщеричката й е била лекувана по най-неадекватен начин,последвали са много проблеми след намесата на д-р Обрешкова.Изключително груба и безобразна скъпарка!"

Без коментар ...

Тема в развитие

Прочетена 4487 пъти Последно променена в Вторник, 29 Септември 2020 15:37
Влезте, за да коментирате
Status API Training Shop Blog About Pricing © 2015 GitHub, Inc. Terms Privacy Security Contact Help
Нагоре