Място за Вашата реклама

Сряда, 12 Август 2020 08:32

Лукашенко "печели" с 80%

Написана от 
Оценете
(0 гласа)
Лукашенко, считан за един от последните диктатори в Европа, управлява съдбите на Беларус почти три десетилетия.Според белоруската избирателна комисия Александър Лукашенко, който управлява съдбите на Беларус почти три десетилетия, е получил 80,23% от гласовете на президентските избори в неделя с избирателна активност от 84,23%. Основната му опонентка Светлана Тияновская има само 9,9% от подкрепата на хората. Огромният запас на победата на Лукашенко, предизвика населението да излезе на улиците в градовете в цялата страна, за да осъди „очевидна измама. ".

Мария Морос, ръководител на кампанията на белоруския кандидат Светлана Тияновская, беше арестувана в събота, като бележи началото на президентските избори в тази страна. 

Светлана Тияновская, вероятно след заплаха за живота на семейството избяга в Литва, от където излъчи 2 видео обръщения към народа на Беларус.

В първото видео лидерът на опозицията потвърждава с въздишка и с тъжен тон, че няма друг избор, освен да напусне страната. 
"Трябваше да взема трудно решение и го направих сама. Някои ще ме разберат, други ще ме осъдят. Ще има такива, които ще ме мразят за това, но нито един живот не струва цената на това, което се случва сега" , каза тя, гледайки право в камерата.

По думите и „децата са най-важното нещо, което имаме в този живот“. 

Във втория запис, Tijanóvskaya не гледа към фотоапарата и, видимо притеснена, 
чете готов текст, в който призова населението да спре протестите, а не да се изправя срещу полицията и "да не поставя живота си в опасност . 
Тя също така посочва, че хората вече са направили своя избор:

В момента 
жестоките сблъсъци доведоха до стотици ранени, а един протестиращ убит, след като беше ударен от полицейски микробус. Около 3000 души са арестувани за участие в протестите, според белоруското вътрешно министерство; около хиляда само в Минск, столицата. В много по-малки градове обаче сблъсъците дори не са се случили, защото силите за сигурност са се присъединили към протестиращите .


При нас е на път да се случи същото!


Прочетена 987 пъти Последно променена в Сряда, 12 Август 2020 09:54

Медия

Беларус
Влезте, за да коментирате
Status API Training Shop Blog About Pricing © 2015 GitHub, Inc. Terms Privacy Security Contact Help
Нагоре