Място за Вашата реклама

Петък, 14 Октомври 2016 13:08

MoMA помага на нюйоркчани да намалят стреса с "Тихи сутрини"

Написана от 
Оценете
(0 гласа)
Музеят на модерното изкуство (MoMA) в Ню Йорк предлага на всеки жител и гост на града необичаен наглед начин за справяне със стреса
Всяка сряда сутрин през месец октомври той отваря вратите си още в 7.30 ч. за онези, които желаят да се потопят в свят на изкуство, медитация и спокойствие.

По време на т.нар. тихи сутрини присъстващите могат да разгледат бавно и с наслада шедьоври от постоянната колекция на MoMA като водните лилии на Клод Моне, минималистичните платна на Агнес Мартин или цветните експлозии в картините на Марк Ротко, разположени на четвъртия и петия етаж в музея, преди ордите туристи да са нахлули.

За тихите сутрини музеят си сътрудничи с Flavorpill – организация, предлагаща сесии за осъзнаване чрез изкуство и представяща различни гости като преподаватели по йога, бивши спортисти, преодолели травма от кариерата си с медитация и др. Благодарение на сътрудничеството ранните посетители могат да се включат в групова медитация в The Agnes Gund Garden лоби, гледащо към скулптурната градина. Сесиите приключват в 9.00 ч.
"Музеят на модерното изкуство има дълга история със събития, насочени към съдействие на заетите нюйоркчани да забавят темпото", казва Маги Лико, директор специални събития и партньорски програми в МоМА. Тя допълва, че "Тихите сутрини" ще осигурят на гостите на МоМА спокойни моменти с произведенията на изкуството, което обичат. "Надяваме се те да напуснат галерията вдъхновени и концентрирани в себе си."

Вход: възрастни 12 щ.д., студенти на редовно обучение 8 щ.д., деца до 16-годишна възраст – безплатно.


Източник: Дневник.бг

Прочетена 14629 пъти
Влезте, за да коментирате
Status API Training Shop Blog About Pricing © 2015 GitHub, Inc. Terms Privacy Security Contact Help
Нагоре